Good Veurein

 

GV 93 Werken met een beperking

September 2023


In ons land wonen 1,6 miljoen mensen met een beperking, maar een deel ervan zul je niet vinden achter de geraniums, want zij hebben een enorme passie, geloven in zichzelf en vechten voor hun droom.
Good Veurein ging op pad met drie mensen die door een ongeval of ziekte hun leven drastisch zagen veranderen.
Ze moesten van baan veranderen. Ook spraken we met Bert Jongen die vanaf zijn geboorte met een beperking moet leven en toch een succesvolle carrière heeft gehad. Hij schreef er zelfs een boek over waarin hij mensen met een beperking interviewde.

Esmée Dekkers die een droomvakantie maakte met haar man in 2015 maar was het wel een droomvakantie?

Xavier Buise was een goede scholier op de havo en droomde van een studie aan de universiteit totdat hij op weg naar school plotseling niet meer goed kon zien. Wat gebeurde er die dag met Xavier?

Lig je in je vertrouwde bed heerlijk te slapen, wordt je ’s nachts wakker en ziet de wereld er voor jou plotseling heel anders uit, dat maakt Elly Vermeulen in augustus 2015 mee.

Bert Jongen was jarenlang voorzitter van de Maastrichtse gehandicapte sportvereniging en als raadslid en wethouder onderwijs, jeugdzorg, studentenstad en sport in Maastricht erg betrokken bij de groep mensen met een beperking.

Informatie over dit onderwerp is te vinden op deze sites:
https://www.burgerkrachtlimburg.nl/
https://www.podium24.nl/home
https://www.hersenstichting.nl/
https://www.hersenletsellimburg.nl/
Het boek van Bert Jongen is te bestellen op: https://www.bol.com/nl/nl/p/onbeperkt-succesvol/9200000002312318/