Good Veurein

 Aflevering 65  "De ZorgVrijwilliger"

In deze tijd met een wereldwijde pandemie met het Covid-19 virus wordt opnieuw duidelijk hoe belangrijk een goede  gezondheidszorg is voor ons allemaal. Dagelijks zien en lezen we berichten over de enorme inzet en betrokkenheid van de vele zorg professionals en van de vele vrijwilligers in de zorg.

Het leek ons daarom goed om de aflevering over het werk en de drijfveren van de vrijwilligers in de zorg nog eens te herhalen. 

Vrijwilligers doen in onze samenleving belangrijk werk. Zij zetten zich graag in voor anderen, die hulp nodig hebben. Hierbij draait het veelal om het contact van mens tot mens en juist dat is de uitdaging voor de vrijwilliger. 

Het doen van vrijwilligerswerk geeft zin, plezier en voldoening aan het leven. Vrijwilligerswerk is plezier voor twee: het is plezierig voor zowel de hulpverlener als voor degene die hulp nodig heeft. 

Good Veurein laat u in deze aflevering kennismaken met de rijkgeschakeerde verscheidenheid aan werkzaamheden van vrijwilligers in de zorg. We vroegen naar de motieven waarom iemand vrijwilliger is geworden en welke voldoening dit werk met zich brengt.


 Is uw belangstelling gewekt om als vrijwilliger in de zorg aan de slag te gaan, dan kunt u natuurlijk contact opnemen met een van de getoonde instellingen. Zij ontvangen u met open armen.  

Weet u nog niet wat u precies wil, dan raden wij u aan om eens te kijken op de website van www.maastrichtdoet.nl. Hier kunt u zien welke vacatures er allemaal zijn voor vrijwilligers bij verschillende organisaties. Ook kunt u zich hier zelf aanmelden als vrijwilliger. U kunt aangeven wat voor soort werk u wilt doen, hoe vaak, hoelang, enzovoort. Als er dan een passende vacature is, wordt er met u contact opgenomen om te bespreken of dat iets voor u is.  

www.werkenbijenvida.nl/vrijwilligerswerk/
www.mantelzorgzuid.nl
www.envida.nl/verpleegzorg/naar-alle-zorgcentra/lenculenhof
www.envida.nl/verpleegzorg/naar-alle-zorgcentra/croonenhoff
www.zonnebloem.nl/maastricht-annadal0560