Good Veurein

 


84 Helpende Handen

juni 2022Soms heb je van die problemen die je niet goed zelf kunt oplossen. Maar geen nood, er is altijd wel ergens hulp te krijgen. In deze aflevering nemen we u mee naar een aantal voorbeelden van zo’n helpende hand.

Het is belangrijk om je administratie op orde te hebben. Dat is niet eenvoudig omdat je van allerlei instanties en bedrijven brieven met afspraken of oproepen krijgt waarbij je goed moet opletten of je een reactie moet sturen of die je moet bewaren. Welzijnsorganisatie Trajekt kent het zogenaamde Klapperproject, waarbij een vrijwilliger thuis langs komt om samen alle papieren na te kijken en te ordenen: welke kunnen weg, welke moeten worden bewaard en hoe kun je ze overzichtelijk in een klapper opbergen? Bovendien helpt de vrijwilliger om de juiste actie te ondernemen voor bijvoorbeeld het aanvragen van een voorziening. Waar nodig wordt verwezen naar deskundigen.

Als je met schulden te maken hebt waar je maar niet vanaf komt, kunnen vrijwilligers van Humanitas helpen. Ze bekijken waar het probleem zit en helpen je om orde op zaken te stellen, zodat je uit de financiële problemen komt.  

Heb je hulp nodig bij de reparatie van kapotte of beschadigde spullen? Dan kun je een afspraak maken bij het Reparatieloket van het Werkhuismaastricht, waar de medewerkers je graag verder helpen.

En ken je iemand die even wat hulp goed kan gebruiken, steek dan zelf een helpende hand uit. Daar heb je zelf lol aan en de ander zal je zeker dankbaar zijn. Kijk maar naar Irma en Twajn.
Onderstaande links helpen u verder bij vragen of opmerkingen.

www.trajekt.nl

www.humanitas.nl

www.werkhuismaastricht.nl/reparatieloket