Good Veurein

 

72 Afvalverwerking


Wij scheiden ons afval allemaal netjes in papier, glas, plastic, groenten, fruitafval, tuinafval en kleding en zetten dat aan de straat of brengen het naar een milieuperron of naar een milieustraat. Maar wat gebeurt er daarna eigenlijk mee? 

Heeft het wel zin om dit allemaal te scheiden en in verschillende bakken, zakken en containers te stoppen? Waar gaat het heen, hoe wordt het verwerkt, wat wordt hergebruikt en als dat niet kan wat wordt uiteindelijk verbrand? En waarom zijn de openingen van de papiercontainers onhandig klein gemaakt?

Good Veurein ging voor u op zoek naar antwoorden.  Twajn en Irma hebben het er in ieder geval maar lastig mee.

71 Veranderende Gezondheidszorg

De gezondheidszorg verandert in hoog tempo. We maken gebruik van meer digitale diagnostiek, maar kijken ook anders aan tegen consulten, bezoek aan poliklinieken, monitoring, opnames, zelfzorg en mantelzorg. 

De Coronapandemie heeft dit enorm versneld. Regelmatig teruggaan om de specialist te zien in de polikliniek is niet langer de norm. Integendeel: als het kan, vindt dat consult nu op afstand plaats; thuis of zelfs op het werk

Good Veurein ging op consult om een aantal van deze nieuwe manier van werken in beeld te brengen. Denk aan consultatie op afstand met beeldtelefoon, de specialist buiten het ziekenhuis, de Academie voor Patiënt en Mantelzorger, de polikliniek van de toekomst en wat het ons gaat brengen. 


.